Veilig betalen met iDeal, In3 of SprayPay

Bezorging binnen 5 werkdagen

Uit voorraad leverbaar en rijklaar geleverd incl. kenteken

Elektrische Scooter 45km/h

De populariteit van elektrische scooters blijft groeien, vooral in stedelijke gebieden waar milieubewuste mobiliteit hoog in het vaandel staat. Met een maximumsnelheid van 45 km/h, zijn ze ook wel bekend als een elektrische brommer of elektrische bromscooter, ze bieden een efficiënte en duurzame manier van transport. Met de groeiende bezorgdheid over klimaatverandering en luchtkwaliteit, worden steeds meer mensen aangetrokken tot de voordelen van een E-scooter.

De onderstaande modellen zijn uitgevoerd in 45km/h versie. Precies waar de vraag nu groot naar is, aangezien er een helmplicht is voor snorfietsers per 1 januari 2023. Met een bromfiets (45km/h) moet u binnen de bebouwde kom op de weg rijden en niet op het fietspad. Een bromfiets kunt u herkennen aan het gele kenteken.

Elektrische bromscooter

Ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook praktisch in gebruik. Ze zijn gemakkelijk te besturen, hebben een laag geluidsniveau en vereisen geen benzine, waardoor ze enorm kostenbesparend zijn op de lange termijn. Bovendien hebben ze weinig onderhoud nodig, wat weer extra besparingen oplevert.
Met een maximumsnelheid van 45 km/h bieden ze voldoende snelheid om comfortabel door het stadsverkeer te manoeuvreren. Ze zijn ideaal voor korte afstanden, zoals naar het werk, school of de winkel. 
Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en efficiënte manier van transport, is een elektrische brommer met een maximumsnelheid van 45 km/h zeker het overwegen waard.

Elektrische scooter 45 km/u

Voordelen 

 1. Milieuvriendelijk: ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, waardoor ze een schoner alternatief zijn voor traditionele scooters met een verbrandingsmotor.

 2. Kostenbesparend: Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan benzine, dus het opladen kan goedkoper zijn dan tanken. Bovendien zijn de onderhoudskosten vaak lager omdat ze minder bewegende onderdelen hebben. De aanschafprijs kan wel wat hoger liggen, daarom is het ook mogelijk om te leasen.

 3. Stil en toch krachtig: ze hebben een stille werking en minimaliseren geluidsoverlast in stedelijke omgevingen, wat zowel bestuurders als omwonenden ten goede komt. Door de krachtige elektro motor trekken ze toch erg snel op, veelal sneller dan reguliere scooters.

Benzine scooter of toch Elektrisch?

Om het probleem van benzine- of elektrische scooters aan te pakken, is het belangrijk om de voordelen en nadelen van elke optie te overwegen op het gebied van brandstofefficiëntie, milieueffect en kosteneffectiviteit in het algemeen.

Een benzinescooter kan een grotere actieradius en snellere tankbeurten bieden in vergelijking met een elektrische scooter.

Daarentegen is een elektrische scooter milieuvriendelijker omdat deze geen emissies produceert.

Op het gebied van kosteneffectiviteit kan een elektrische scooter op de lange termijn goedkoper zijn om te gebruiken vanwege lagere brandstof- en onderhoudskosten.

Bovendien is een elektrische scooter over het algemeen stiller en vereist deze minder onderhoud dan een benzinescooter.

Uiteindelijk hangt de keuze tussen een benzine- of elektrische scooter af van individuele voorkeuren en prioriteiten. Als je brandstofefficiëntie en milieueffect belangrijk vindt, kan een elektrische scooter de beste keuze zijn. Als je echter waarde hecht aan een grote actieradius en snelle tankbeurten, is een benzinescooter wellicht meer geschikt.

Helm verplichting voor bromfietsen

Als u een elektrische scooter wilt die 45km/h gaat, is het dragen van een gekeurde helm verplicht (ECE-2205 of ECE-2206). Het dragen van een helm is essentieel voor de veiligheid van bestuurders. Om het belang van het dragen van een helm te benadrukken, hebben we hieronder een tabel verstrekt waarin de mogelijke risico’s van het rijden op elektrische scooters zonder helm bij hoge snelheden worden belicht:

Risico Gevolgen
Hoofdletsel Hersenschudding, schedelfracturen, hersentrauma
Gezichtsletsel Gebroken neus, kaakfracturen, schade aan het gebit
Nekletsel Whiplash, ruggenmergletsel

Actieradius

 • De actieradius kan variëren afhankelijk van factoren zoals batterijcapaciteit, terrein, gewicht van de rijder en snelheid.

 • Gemiddeld met een maximale snelheid van 45 km/u kunnen ze een bereik hebben van ongeveer 40-60 kilometer. Het is mogelijk om een extra accu erbij te nemen, deze passen bij bijna alle modellen ook tegelijk in de scooter.

 • Het is belangrijk om op te merken dat het consistent gebruiken van de bromscooter op maximale snelheid de batterij sneller zal leegmaken en het algehele bereik zal verminderen.

 • Om de actieradius te maximaliseren, wordt aanbevolen om met een gematigde snelheid te rijden.

Door rekening te houden met de actieradius kun je je ritten plannen en ervoor zorgen dat je je bestemming bereikt zonder dat de batterij leeg raakt.

Energieverbruik en kosten voor een bromfiets

Hoeveel is het energieverbruik en de kosten?

Wat betreft het energieverbruik staan ze bekend om hun efficiëntie. Ze vereisen veel minder energie in vergelijking met traditionele benzine-aangedreven scooters. Gemiddeld verbruiken ze met een maximale snelheid van 45 km/u ongeveer 5-10 kWh aan elektriciteit per 100 kilometer. Dit energieverbruik kan variëren afhankelijk van factoren zoals het gewicht van de bestuurder, de wegcondities en de accu capaciteit.

Wat betreft de kosten kan de prijs van elektriciteit variëren afhankelijk van uw locatie en de tarieven die uw elektriciteitsleverancier hanteert. Over het algemeen kunnen de kosten voor het opladen voor 100 kilometer variëren van 50 cent tot 1 euro.

Laadtijd 

De laadtijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de capaciteit van de accu en het type oplader dat wordt gebruikt. Over het algemeen duurt het opladen tussen de 4 en 6 uur. Er zijn ook vaak ook snelladers te koop die het in 2-4 uur doen. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen voor het opladen van de accu om optimale resultaten te behalen. 

Onderhoud 

Om ze goed te onderhouden, raden we regelmatig onderhoud en aandacht voor belangrijke onderdelen aan. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 • Batterijonderhoud: Laad de batterij regelmatig op om optimale prestaties en levensduur te garanderen. Controleer op tekenen van schade of slijtage en vervang indien nodig.

 • Bandeninspectie: Houd de banden in de gaten op tekenen van slijtage of lekke banden. Zorg ervoor dat ze op de aanbevolen druk worden opgepompt voor een soepele en veilige rit.

 • Remcontrole: Controleer regelmatig de remmen en vervang versleten remblokken. Test de remmen om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren voor je veiligheid.

 • Algemene schoonmaak: Maak de scooter regelmatig schoon, let daarbij op het frame, stuur en andere blootgestelde delen. Gebruik een zachte doek en mild schoonmaakmiddel om vuil en vuilresten te verwijderen