Your Cart

Veilig betalen met iDeal, In3 of SprayPay

Bezorging binnen 5 werkdagen

Uit voorraad leverbaar en rijklaar geleverd incl. kenteken

Elektrische scooter 45km/h

In de zoektocht naar duurzame mobiliteit is de elektrische scooter met een maximale snelheid van 45 km/h een steeds populairdere keuze geworden. Deze milieuvriendelijke voertuigen combineren efficiëntie en gemak en bieden tal van voordelen ten opzichte van traditionele brandstof-aangedreven scooters. Nu de wet per 1 januari 2023 veranderd, zijn elektrische scooters met een snelheid van 45km/h steeds meer in trek. De reden is dat snorscooters ook helmen moeten dragen vanaf 2023. Elektrische bromscooters worden ook vaak aangeduid met de term e-scooter, e-bromfiets, of e- brommer. Al onze e-scooters die wij aanbieden zijn verkrijgbaar in 45km/h versie. De Ronda en de Torcido zijn daar zelfs alleen verkrijgbaar in. Bij het kiezen van een elektrische scooter is het erg belangrijk om naar de kracht van de motor te kijken. Wij adviseren daarom om de Cida te nemen met een 1200W motor wanneer u voor een geel kenteken kiest. De rest van onze scooters zijn allemaal 2000W motoren, dat is zeer krachtig en meer dan genoeg. Meer informatie of advies? Kom dan gerust langs in onze showroom om te testrijden. Bekijk ons ruime aanbod hieronder.

Snorfietsen blijven op fietspad

Voor snorfietsen en snorscooters wijzigt er verder niks, zij blijven op het fietspad rijden met uitzondering van enkele steden (Amsterdam en Utrecht). Ook de maximumsnelheid van 25 kilometer per uur blijft ongewijzigd.

Elektrisch rijden op de rijbaan

Er zitten veel voordelen aan het rijden op de rijbaan. Vaak ben je veel sneller van A naar B en op de rijbaan ben je toch veiliger. Je rijdt tussen de auto’s en wordt daardoor minder snel over het hoofd gezien. De meeste ongelukken met scooters zijn ongelukken met een dode hoek geval, door op de rijbaan te rijden, beperk je dit. Elektrische scooters trekken erg snel op, dat is een groot voordeel op zowel de rijbaan als het fietspad. Je zult merken dat je bij stoplichten als eerste weg bent, en binnen no-time rijdt je al 45km/h. 

Elektrische brommers en bromscooters

Door wetgeving en overheidsbeleid worden steeds meer bromfietsen, scooters en motoren elektrisch. Er worden verschillende termen gebruikt voor een E-scooter die 45km/h gaat. Vaak worden het namelijk nog steeds brommers of bromscooters genoemd. Dit is puur om aan te geven dat deze scooter 45km/h gaan, ze brommen immers niet meer. 

Elektrische scooter - brommer - 45km/h

Voordelen van een elektrische scooter met geel kenteken

Een van de meest opvallende voordelen van een elektrische scooter met een snelheidslimiet van 45 km/h is de milieuvriendelijkheid. Deze voertuigen zijn volledig emissievrij en stoten geen schadelijke stoffen uit, zoals CO2 of fijnstof, wat helpt bij het verminderen van luchtvervuiling en de impact op het klimaat. Bovendien zijn ze stiller dan conventionele scooters, wat zorgt voor minder geluidsoverlast, vooral in drukke stedelijke gebieden. Ze trekken ook een stuk sneller op dan benzine scooters, wat een stuk makkelijker rijdt tussen de auto’s op de rijbaan.

Een ander belangrijk voordeel is de kosteneffectiviteit op de lange termijn. Elektrische scooters zijn goedkoper in gebruik dan scooters die op benzine of diesel rijden. Elektriciteit is meestal goedkoper dan brandstof, waardoor de operationele kosten worden verlaagd. Bovendien vereisen elektrische scooters minder onderhoud, omdat ze minder bewegende delen hebben en geen olie verversing of bougievervanging nodig hebben.

Wet- en regelgeving

Hoewel elektrische scooters milieuvriendelijk zijn, moeten bestuurders zich bewust zijn van de wet- en regelgeving die van toepassing is op deze voertuigen. Afhankelijk van het land en de regio kunnen er specifieke regels gelden voor het besturen van een elektrische scooter met 45 km/h. Dit kan onder meer het type rijbewijs, leeftijdsgrenzen, helmplicht en verzekeringsvereisten omvatten. Bestuurders moeten zich vertrouwd maken met deze regels om legaal en veilig gebruik te kunnen maken van hun elektrische scooter. Het is verplicht om een rijbewijs te hebben, een helm te dragen, een verzekering te hebben en op de rijbaan te rijden binnen de bebouwde kom.

Vergelijking met andere scooteropties

Een elektrische scooter met 45 km/h snelheid biedt een interessant compromis tussen prestaties en efficiëntie. Maar het is belangrijk om deze optie te vergelijken met andere scooters op de markt. Snellere elektrische scooters kunnen bijvoorbeeld hogere topsnelheden bieden, maar deze hogere snelheden kunnen de actieradius beïnvloeden. Een grondige vergelijking van specificaties en prijsklassen helpt potentiële kopers bij het maken van een weloverwogen keuze.

Onderhoud en accutechnologie

Het juiste onderhoud van de accu is essentieel om de levensduur en prestaties van een elektrische scooter te maximaliseren. Gebruikers moeten zich bewust zijn van de beste praktijken voor het opladen en opslaan van de batterij, evenals te vermijden situaties die de accu kunnen beschadigen. Daarnaast hebben de technologische ontwikkelingen in accutechnologie geleid tot verbeteringen in actieradius en oplaadtijden. Nieuwe batterijen met hogere energiedichtheid zullen de prestaties van elektrische scooters in de toekomst waarschijnlijk verder verbeteren. Wanneer u een scooter bij ons koopt krijgt u uitgebreide uitleg en een handleiding om de accu optimaal te houden.

Veiligheidstips

Net als bij elk gemotoriseerd voertuig is veiligheid van het grootste belang bij het rijden op een elektrische scooter. Het dragen van een helm en andere beschermende uitrusting is een absolute must. Daarnaast moeten bestuurders zich bewust zijn van de verkeersregels en defensief rijgedrag tonen, vooral in drukke verkeerssituaties. Bewustzijn van mogelijke gevaren en het vermijden van risicovol gedrag kan ernstige ongevallen helpen voorkomen.

Technologische ontwikkelingen en toekomstige trends

De wereld van elektrische scooters blijft zich snel ontwikkelen. Verbeteringen in motortechnologie, accu-innovaties en de integratie van smartphone-apps bieden mogelijkheden voor de toekomst. Daarnaast kunnen veranderende overheidsbeleidslijnen en stimuleringsmaatregelen de adoptie van elektrische scooters verder stimuleren. De elektrische scooterindustrie zal naar verwachting blijven groeien en bijdragen aan duurzame mobiliteit in stedelijke gebieden.

Helmplicht, hoe zit dat?

De regels voor de helmplicht zullen veranderen per 1 januari 2023. Vanaf dan is het voor snorscooters verplicht om een goedgekeurde helm te dragen van een bromfiets of speed-pedelec. Draagt u geen helm? Dan riskeert u een boete van €100,-. Over het algemeen zijn helmen voor speed-pedelecs wat lichter en kleiner, veel mensen kiezen deze helmen omdat ze wat fijner zitten. Dit ligt natuurlijk aan de bestuurder zelf. 

Een goedgekeurde brom/motorfietshelm is te herkennen aan een cirkel met de hoofletter E erin. Achter de E staat een cijfer, en elk cijfer staat voor een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4. Een goedgekeurde speed-pedelec-helm is voorzien van een markering overeenkomstig NTA 8776:2016.

Helm voor bromfietsen

Een zogenaamde Jethelm is voor elektrische bromfietsen met een snelheid van 45km/h al goed, zolang ze maar ECE gekeurd zijn. Deze jethelmen zijn erg licht en comfortabel. De ventilatie is goed en de kap houdt je gezicht droog tijdens het rijden. Bekijk bijvoorbeeld eens de Vito Loreto Jethelm in ons assortiment.

Conclusie

De elektrische scooter met 45 km/h is een aantrekkelijke keuze voor milieubewuste consumenten die op zoek zijn naar een efficiënte, kostenbesparende en duurzame vorm van stedelijke mobiliteit. Met voordelen op het gebied van milieuvriendelijkheid, kostenbesparing en onderhoudsgemak bieden elektrische scooters een veelbelovende toekomst in de wereld van transport. Door de juiste wet- en regelgeving te volgen, veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en op de hoogte te blijven van technologische ontwikkelingen, kunnen gebruikers optimaal profiteren van deze moderne en groene vervoersoplossingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elektrische scooter - brommer - 45km/h

Elektrische scooter 45km/h

Elektrische brommer 45km/h

De elektrische scooter is een snel, compact en comfortabel elektrisch voertuig. De onderstaande modellen zijn stijlvol en uitgevoerd in 45km/h versie. Precies waar de vraag nu groot naar is, aangezien er een helmplicht komt voor snorfietsers per 1 januari 2023. Met een bromfiets (45km/h) moet u binnen de bebouwde kom op de weg rijden en niet op het fietspad. Een bromfiets kunt u herkennen aan het gele kenteken. De elektrische scooter wordt gebruikt om passagiers te vervoeren, je huis te bereiken of in de stad te vervoeren. Het is ontworpen om het milieu te beschermen door zijn zuinige energiebron. Hieronder ziet u verschillende E-scooters die uitgevoerd zijn in 45km/h versie.

Voordelen van een E-scooter 45km/h

De elektrische scooter is een zeer geschikt voertuig voor stadsverkeer. Bij het rijden van de e-scooter is uw kostenbeheer zeer goed te controleren, waardoor u minder brandstofverbruik heeft. Daarnaast hoeft u bij deze scooters geen wegenbelasting te betalen. U kunt met een e-scooter makkelijk door de stad rijden, ook zijn ze makkelijk in een berging te rijden met bijvoorbeeld de achteruit-rij functie. In het geval van een ongeluk of schade is de e-scooter eenvoudiger te repareren dan benzine brommers. Het onderhoud  is ook een stuk minder bij elektrische bromfietsen. Er zijn namelijk maar een paar essentiële onderdelen: de motor (aandrijflijn) en de accu. Ook hebben ze lagere kosten dan normale auto’s of brommers en zijn ze niet lawaaiig. Deze voordelen maken de elektrische scooter tot een prima vervoersmiddel voor woon-werkverkeer.

Elektrische brommer 45km/h

In ons assortiment vindt u genoeg elektrische brommers met een snelheid tot 45km/h. Het elektrisch rijden is ontzettend populair in Nederland, en door de helmplicht maakt het niet meer veel uit of je nou een snorscooter rijdt met blauw kenteken, of een elektrische brommer met geel kenteken. De elektrische brommers in ons assortiment zijn stuk voor stuk prachtig ontworpen en hebben een mooie uitstraling. Daarnaast bieden ze ook nog eens de beste prijs-kwaliteit verhouding. Voor een klein bedrag kunt u al een elektrische brommer aanschaffen en daarmee vele goedkope kilometers maken!

Elektrische brommer retro

Binnen ons assortiment zijn ook enkele elektrische “retro” brommers te vinden. Bekijk bijvoorbeeld is de moderne Biënto, deze is gebaseerd op een retro scooter maar in een volledig nieuw jasje gestoken. Ook de Bayesa is vaak erg geliefd bij retro liefhebbers. Beide modellen zijn te verkrijgen in 45km/h versie. Het nadeel is wel dat bij een 45km/h brommer de accu wat sneller leeg gaat. Dit is logisch, de motor moet er natuurlijk harder voor werken. De actieradius wordt dus wat minder, veel mensen kiezen daarom ook nog voor een extra accu erbij, niet noodzakelijk, maar wel erg handig.

Voordelen elektrische scooters 45km

Een elektrische scooter brengt vele voordelen met zich mee. Elektrische scooters zijn namelijk veilig en gemakkelijk te besturen. Ze zijn zorgvuldig gecontroleerd en gekeurd. Ook is het een stuk veiliger dan een speed-pedelec of elektrische fiets, dit komt doordat je in het donker beter zichtbaar bent dankzij de LED-verlichting. Een elektrische brommer is relatief licht in gewicht, dit zou je niet verwachten door de accu. Maar over het algemeen zijn ze zeker niet zwaarder dan benzine scooters. Ondanks dat ze licht van gewicht zijn, zijn ze wel stevig en duurzaam. Als laatste betaal je geen wegenbelasting en je bespaart veel geld op onderhoudskosten! Bekijk alle voordelen op deze pagina.

Snelle bezorging NL&BE

Binnen 5 werkdagen op kenteken bij u thuisbezorgd

Proefrijden mogelijk

Kom daarvoor naar onze showroom

Zeer milieuvriendelijk

En ook nog goedkoper!

Veilig betalen

Contant is mogelijk bij ophalen of bezorging