Veilig betalen met iDeal, In3 of SprayPay

Bezorging binnen 5 werkdagen

Uit voorraad leverbaar en rijklaar geleverd incl. kenteken

Onderhoud

Algemeen onderhoud

Elektrische scooters zijn ideaal om je door de stad te verplaatsen, maar ze hebben wel enig onderhoud nodig. Hiervoor hebben wij onderhoudspakketten samengesteld, die u kunt afnemen bij aankoop van uw scooter. Je moet je e-scooter ongeveer een keer per jaar (of elke 3000 km) laten nakijken om er zeker van te zijn dat alles in topconditie is en werkt zoals het hoort! Het onderhoud van een elektrische scooter bestaat uit:

  • Het controleren/vervangen van de banden
  • Het controleren/vervangen van de remmen
  • Het smeren/controleren van draaiende delen
  • Controleren van belangrijke bouten 

Onderhoud aan huis

U kunt ervoor kiezen om uw scooter onderhoud in Boxmeer te laten doen, maar wij kunnen ook naar uw huis komen. Wij hebben een mobiele werkplaats en rijden 6 dagen per week rond om reparaties/onderhoud uit te voeren. De voorrijkosten voor onderhoud aan huis zijn slechts €49,95 m.u.v. de Waddeneilanden.
 
U kunt ervoor kiezen om klein onderhoud in uw eigen stad te laten doen door een scooter specialist. Hier dient u wel facturen van aan te kunnen tonen. Als deze niet erkend is kan dit invloed hebben op uw garantietermijn.
Onder klein onderhoud valt: banden en remmen
Onderhoud door heel Nederland

De elektrische motor​

Onderhoudsvrij? Zeker weten! Het motorblok in een E-scooter is heel anders dan dat van een benzine scooter. Een benzine scooter heeft zoveel bewegende delen die blootgesteld zijn aan vuil en andere elementen, hierdoor zullen ze na verloop van tijd slijten, hoe goed je er ook voor zorgt. Dit is niet iets wat elektrische motoren betreft, deze zijn niet meer uitgerust met koolborstels, welke vroeger wel onderhouden moesten worden. De onderhoudsvrije motor scheelt niet alleen in de kosten, hij is ook nog eens een stuk betrouwbaarder. Bekijk hier nog meer voordelen van een E-scooter.

De borstelloze naafmotor

De naafmotor maakt de vario, en v-snaar overbodig. De elektrische scooter is betrouwbaarder omdat er geen overbrenging is die kapot kan gaan; bovendien bespaart hij op onderhoudskosten door zijn directe aandrijving, die ook de energie-efficiëntie verhoogt doordat er geen energie meer verloren gaat in de overbrenging!

 

De energievoorziening (accu)

De accu van een elektrische scooter is het belangrijkste onderdeel. Zonder accu kun je geen enkele afstand rijden. Er vergt weinig onderhoud aan een accu, deze worden slechts doorgemeten en gekeken of alle cellen nog optimaal presteren. Aan een accu kan weinig kapot gaan, mits deze correct gebruikt en opgeladen wordt. Hieronder een aantal tips zodat uw accu zo lang mogelijk mee gaat:

  • Bewaar je accu op een geschikte plek: niet in het zonlicht en bij voorkeur op een plek waar het tussen de 5 en 20° Celsius is.
  • Laat de accu bij voorkeur niet volledig leeglopen, maar laad hem op bij wanneer deze zo’n 20% bereikt.
  • Ga voorzichtig om met uw accu, laat deze niet vallen. Dit kan grote schade veroorzaken.
  • Lees altijd de gebruiksaanwijzing van de fabrikant van de accu
  • Gebruik je je E-scooter een paar dagen niet? Zorg dat je hem stalt met een opgeladen accu. Het volledig leeglopen van de accu is niet goed.
  • Gebruik je je E-scooter voor langere tijd niet? Zorg dan dat je hem wel af en toe oplaadt.