Veilig betalen met iDeal, In3 of SprayPay

Bezorging binnen 5 werkdagen

Uit voorraad leverbaar en rijklaar geleverd incl. kenteken

Voordelen van een elektrische scooter

Deel Deze Post

5 belangrijkste voordelen van elektrische scooters

Elektrische scooters zijn steeds populairder geworden als een handige, betaalbare en milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen. Ze bieden veel voordelen ten opzichte van andere vormen van vervoer. Hier zijn slechts enkele redenen waarom elektrische scooters een goede keuze zijn voor uw dagelijkse woon-werkverkeer:

1. Ze zijn betaalbaar – Elektrische scooters kunnen kosteneffectief zijn in vergelijking met andere vormen van vervoer, zoals benzine scooters, auto’s of het openbaar vervoer.

– De prijs/kwaliteitsverhouding van E-scooters is een stuk beter geworden. Prijzen zijn flink gezakt en de techniek en het design zijn er flink op vooruit gegaan. Gemiddeld rijdt u met een elektrische scooter tot wel 5 keer goedkoper dan op een benzine scooter. Wilt u meer informatie over de verbruikskosten? Bekijk dan onze vergelijkingen.

2. Ze zijn emissievrij – Elektrische scooters produceren geen uitstoot, waardoor ze milieuvriendelijke opties zijn voor diegenen die zich op een CO2-vriendelijke manier willen verplaatsen.

3. Elektrische scooters hebben minder onderhoud nodig dan benzine scooters.

– Een verbrandingsmotor vergt veel meer onderhoud in tegenstelling tot een elektrische motor in een scooter. Er zijn geen bewegende delen die gesmeerd moeten worden en kunnen slijten door de beweging, daarom is het vele malen betrouwbaarder dan traditionele motoren en er is geen kans op vuil dat vast komt te zitten tussen de tanden bij het draaien op hoge snelheden! Koolborstels werden tot voor kort gebruikt omdat ze door hun ouderdom gevoelig waren, maar nu hebben alle modellen borstelloze systemen waarbij alleen de remblokjes één keer per jaar vervangen moeten worden. Ook de banden dienen onderhouden te worden. Lees hier meer over het onderhoud van een E-scooter.

4. Bij elektrische scooters heeft u geen last van startproblemen.

– De elektrische scooter heeft geen startproblemen omdat de motor altijd klaar is voor gebruik, slechts met een druk op de knop staat de scooter aan. Als je geen gas geeft, dan loopt de motor niet stationair en dat scheelt dus gemiddeld brandstofverbruik bij stilstand in het verkeer!

5. Elektrische scooters kunnen langer mee dan scooters op benzine.

– De gemiddelde lithium-ion accu kan minimaal 800 laadbeurten mee, vaak is dit nog veel meer en sommige accu’s kunnen tot wel 2000 laadbeurten mee. Als we gaan rekenen dat elke laadbeurt een actieradius van 60 heeft, komen we al uit op 48.000 kilometer. Dat is al heel erg veel voor een benzine scooter. Bij een elektrische scooter dient alleen de accu vernieuwd te worden, de rest blijft goed in takt.

6. Geen stank in uw garage.

– Een E-scooter heeft geen uitlaatgassen en uw garage stinkt dus ook nooit naar benzine. 

E-scooters zijn technisch en qua design beter geworden

Elektrische scooters hebben de laatste jaren een lange weg afgelegd. De technologie erachter is niet nieuw meer! U kunt betrouwbare, goed gebouwde elektrische scooters kopen die u in staat stellen om kilometers lang met snelheid en kracht te rijden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken. Dit komt mede door de borstelloze techniek die gebruikt wordt bij alle ESCOO scooters. Deze voertuigen bieden niet alleen veel acceleratie, maar ook een uitstekende wegligging bij hogere snelheden.

Design

Qua design waren de E-scooters in het begin nog erg modern, voor veel mensen te futuristisch, dit was niet mooi en ze waren flink duurder dan benzine scooters. Deze dagen zijn er E-scooters op de markt die er nog beter uit zien dan benzine scooters. Neem bijvoorbeeld is een kijkje van de ESCOO Bayesa.

Rij beleving van E-scooters

We weten allemaal hoe vervelend het is als je scooter lawaai maakt. Met een elektrische scooter kunt u van de rust genieten zonder gedoe of trillingen! Plus er is meer vermogen bij de hand – precies wat we nodig hebben om snel en efficiënt rond te cruisen door de stad. De elektromotor zorgt voor een snelle en krachtige acceleratie, vrijwel iedereen die een E-scooter uit probeert is zeer tevreden over de rij beleving.

Het nadeel van een E-scooter

Ook een E-scooter heeft nadelen, een nadeel is dat de actieradius minder groot is. Een normale benzine scooter kan gemiddeld 200km mee op een brandstof tank. Een E-scooter kan gemiddeld 50-75km rijden met een volle accu, wanneer u 2 accu’s heeft, kunt u dus tot 150km ver rijden.

Meer Blogs

Subsidie Elektrische scooter Nijmegen
E-scooter

Subsidie Elektrische Scooters Nijmegen 2024

De gemeente Nijmegen introduceert in 2024 een subsidie voor de aanschaf van elektrische scooters. Het doel is om vervuilende voertuigen te vervangen door milieuvriendelijke opties en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Inwoners kunnen een subsidie van €600 tot €800 ontvangen door hun oude benzinescooter in te ruilen. De regeling geldt voor brom- en snorfietsen van vóór 2011 en loopt tot 31 december 2024 of tot het subsidieplafond van €100.000 is bereikt. Belangrijke voorwaarden zijn onder andere de sloop na 1 mei 2024 en de aanvraagprocedure voor de subsidie. E-scootercenter staat klaar om inwoners te begeleiden bij de overgang naar duurzame mobiliteit en een groenere toekomst te realiseren.

E-scooter

Subsidie Elektrische Scooter Arnhem 2024

Bij E-scootercenter.nl zijn we verheugd om aan te kondigen dat de subsidieregeling voor de sloop van oude brom- en snorfietsen opnieuw beschikbaar is! Dankzij deze