Veilig betalen met iDeal, In3 of SprayPay

Bezorging binnen 5 werkdagen

Uit voorraad leverbaar en rijklaar geleverd incl. kenteken

Wat kost een elektrische scooter?

Deel Deze Post

Kosten E-scooter

Veel mensen hebben het idee dat een elektrische scooter duur is, dit komt omdat ze nog vrij nieuw zijn. De aanschafprijs ligt meestal net iets hoger dan een benzine scooter, maar het scheelt niet veel meer. Tegenwoordig is een elektrische scooter een populaire vorm van vervoer. Hij hoeft nooit bijgetankt te worden, hij is stil en betrouwbaar! Naast al die voordelen, is een elektrische scooter wel degelijk goedkoper dan een scooter met brandstofmotor, zeker als we naar onderhoud kijken en de gemiddelde prijzen per afgelegde kilometer. Wilt u nou weten hoe dit zit? Lees dan verder. 

Aanschafprijs van een elektrische scooter 

De aanschafprijs van een elektrische scooter ligt ongeveer net zo hoog als een scooter met verbrandingsmotor. Neem bijvoorbeeld een scooter van ESCOO, ze zijn tussen de €1499 en €2760. Toen elektrische scooters op de markt kwamen, waren ze een stuk duurder, hierdoor waren ze niet altijd voordeliger per afgelegde kilometer. Door de prijsdalingen van afgelopen jaren is het nu erg interessant om een E-scooter aan te schaffen, wist u bijvoorbeeld dat 30% van de gekochte scooters elektrisch is? Dit komt mede doordat meerdere gemeentes subsidies geven bij aankoop van een E-scooter. Momenteel zijn de prijzen van E-scooters aan het stijgen, dit komt doordat de grondstoffen ook in prijs stijgen.

Onderhoudskosten 

De onderhoudskosten van een elektrische scooter zijn vele malen lager dan een scooter op benzine. Elektrische scooters hebben minder slijtage onderdelen dan benzine scooters maar ze hebben nog wel wat onderhoud nodig. 

De scooter moet af en toe gecontroleerd worden op verschillende punten, zoals de banden en de remblokken. Ook de accu moeten regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden om er zeker van te zijn dat ze goed werken en de lading vasthouden. Ook laders moeten regelmatig worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze de batterij niet over- of onderladen. 

Al met al, onderhoud voor een elektrische scooter is een stuk minder dan benzine scooters. Maar het is nog steeds belangrijk om er budget voor uit te trekken, zodat de scooter soepel kan rijden en lang meegaat. 

Onderhoudskosten E-scooter

Overige kosten van een elektrische scooter 

De overige kosten van een elektrische scooter zijn energiekosten en verzekeringskosten. De energiekosten liggen erg laag, een volle accu kost veel minder dan een volle tank. In dit artikel lees je daar alles over, bekijk de berekeningen en zie wat een E-scooter en een scooter met verbrandingsmotor kosten per 100 kilometer. 
De verzekeringskosten voor een scooter liggen tussen de 200-300 euro per jaar, hiervoor heb je een WA-verzekering, dit is de minimale verzekering die je dient te hebben.  
Het voordeel van een E-scooter is dan wel dat er geen wegenbelasting over betaald hoeft te worden. 

Meer Blogs

Subsidie Elektrische scooter Nijmegen
E-scooter

Subsidie Elektrische Scooters Nijmegen 2024

De gemeente Nijmegen introduceert in 2024 een subsidie voor de aanschaf van elektrische scooters. Het doel is om vervuilende voertuigen te vervangen door milieuvriendelijke opties en zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Inwoners kunnen een subsidie van €600 tot €800 ontvangen door hun oude benzinescooter in te ruilen. De regeling geldt voor brom- en snorfietsen van vóór 2011 en loopt tot 31 december 2024 of tot het subsidieplafond van €100.000 is bereikt. Belangrijke voorwaarden zijn onder andere de sloop na 1 mei 2024 en de aanvraagprocedure voor de subsidie. E-scootercenter staat klaar om inwoners te begeleiden bij de overgang naar duurzame mobiliteit en een groenere toekomst te realiseren.

E-scooter

Subsidie Elektrische Scooter Arnhem 2024

Bij E-scootercenter.nl zijn we verheugd om aan te kondigen dat de subsidieregeling voor de sloop van oude brom- en snorfietsen opnieuw beschikbaar is! Dankzij deze