Veilig betalen met iDeal, In3 of SprayPay

Bezorging binnen 5 werkdagen

Uit voorraad leverbaar en rijklaar geleverd incl. kenteken

Ongeveer 30 procent van de nieuw gekochte snor- en bromfietsen is elektrisch

Deel Deze Post

Circa 30% kiest voor elektrisch

Elektrische scooters met een begrenzing van 25 kilometer per uur moeten vanaf 2025 elektrisch zijn, dit is afgesproken in het klimaatakkoord. Vanaf 2030 geld dat ook voor nieuwe scooters die 45 kilometer per uur gaan. Echter kiest ongeveer 30% van de mensen die nu een nieuwe scooter kopen voor een elektrisch model. Bij de snorscooter (25 km/h) is dit 35%. Bij een brommer (45km/h) is dit 29%. Dit is een goede stap richting het klimaatakkoord.

Opkomst elektrische snorfietsen stijgt het hardst

Vooral de opkomst van de elektrische snorfietsen (snorscooters) stijgt het hardst. In 2020 werden er in het eerste kwartaal 2520 elektrische scooters verkocht, dat is een stijging van 35% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit jaar werden er tot en met 31 maart 1788 elektrische snorfietsen verkocht, tegenover 1080 een jaar eerder, blijkt uit cijfers van RAI verenigingen. Het blijkt dus dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische scooter.

elektrische scooter kopen

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een elektrische scooter?

Dit heeft met verschillende aspecten te maken. Een elektrische scooter is stiller, zuiniger en beter voor het klimaat. Daarnaast is laden zo’n drie keer goedkoper dan tanken, en dat terwijl de prijs van een elektrische scooter niet perse duurder is dan een benzine scooter. Ook aan onderhoud ben je veel minder geld kwijt. Een elektrische scooter heeft namelijk veel minder onderhoud nodig. Vooral de milieuvriendelijkheid en de kostenbesparing zorgen jaarlijks voor een stijging van elektrische scooters op de weg. 

Woon- werkverkeer met een E-scooter

De meeste mensen kopen een E-scooter voor woon-werkverkeer. De gemiddelde woon-werkafstand is 19 kilometer. Vrijwel alle E-scooters die wij verkopen hebben een actieradius van minimaal 45 kilometer. De gemiddelde mens kan dus gemakkelijk op en neer. Daarbij komt het vaak voor dat mensen hun scooter ook op het werk kunnen opladen, vanwege de uitneembare Lithium-ion accu. Ook kunt u kiezen voor een extra accu, dit zorgt voor een verdubbeling van de actieradius. De elektrische scooter biedt dus zowel privé als zakelijk een duurzaam alternatief.

Meer Blogs