Veilig betalen met iDeal, In3 of SprayPay

Bezorging binnen 5 werkdagen

Uit voorraad leverbaar en rijklaar geleverd incl. kenteken

Hoe ver kun je rijden met een elektrische scooter?

Deel Deze Post

Hoe ver kun je rijden met een elektrische scooter?

Hoe ver je kunt rijden wordt ook wel actieradius of reikwijdte genoemd. Als de actieradius van een elektrische scooter 50km is, is dat het uiterste hoe ver de scooter kan rijden. Bij de actieradius wordt vrijwel altijd uitgegaan van het uiterste, dit houdt in dat het onder ideale weersomstandigheden en condities is. Meer uitleg hierover lees je in dit artikel.

Actieradius 

De actieradius van een elektrische scooter is de afstand die je met de accu kunt rijden. Hoe langer je wilt rijden, hoe meer accu’s je in je scooter moet hebben. De meeste scooters hebben een actieradius tussen de 40 en 70 kilometer, dit is dan wel maar op 1 accu.

De meeste elektrische scooters beschikken over een een accu. Vaak is het mogelijk om uit te breiden naar 2 accu’s om zo de actieradius te verhogen.

Het weer en de temperatuur beïnvloeden ook de capaciteit van de accu. Hoe kouder het buiten is, hoe sneller je scooter zal leeglopen. Ook heeft de rijstijl en het gewicht van de bestuurder ermee te maken hoe ver je kunt rijden met 1 accu.

Meer Blogs